Felhasználási Feltételek

 

A szolgáltatás üzemeltetője a Tablebook Kft. (továbbiakban “Tablebook"). A szolgáltatás a www.tablebook.hu domain alatt érhető el.

 

A Tablebook online asztalfoglalás szolgáltatást kínál, a weboldal segítségével a Felhasználók asztalt foglalhatnak a tablebook.hu weboldalon megtalálható éttermekben, pubokban. A tablebook.hu nem lép interakcióba személyesen a Felhasználóval, tevékenysége csupán a vendéglátóhelyekre történő asztalfoglalás megkönnyítésére, közvetítésére terjed ki, vendéglátói tevékenységet nem végez. Az asztalfoglalás szolgáltatás ingyenes a Felhasználóknak.

 

Az oldalon található tartalom, ajánlatok a Tablebook szolgáltatásának jellege miatt állandóan változnak. A Tablebook kimondottan törekszik arra, hogy mindig aktuális tartalmat és a valóságnak megfelelő ajánlatokat jelenítsen meg. Mivel a vendéglátói információk, elérhetőségek, asztal foglaltsági adatok, akciók harmadik féltől ( a vendéglátóhelyektől) származnak, ezért a Tablebook ezek tartalmáért, aktualitásáért, elérhetőségéért, minőségéért felelősséget nem tud vállalni és kártérítésre nem kötelezhető.

 

A Tablebook fenntartja a jogot, hogy a tartalmat, az ajánlatokat, az asztalfoglalási szolgáltatást részlegesen vagy teljesen az összes Felhasználó, vagy a Felhasználók egy csoportja számára korlátozza vagy letiltsa. Biztonsági okok miatt egy felhasználó maximum 3 foglalást adhat le 12 órán belül, és egy adott időintervallumon belül csak egy foglalása lehet.

Az asztalfoglalás szolgáltatás

A Tablebook rendszer összeköttetésben áll a vendéglátóhelyek asztalfoglalási adatbázisával, így naprakész információt nyújt a Felhasználók számára a rendelkezésre álló kapacitásokról.

A Felhasználó megadja a dátumot, és időpontot, amikor asztalt szeretne foglalni, illetve a vendégek számát, majd a szabad kapacitással rendelkező vendéglátóhelyek közül kiválaszt egyet. Ezután,- amennyiben a vendéglátóhely üzletpolitikája megengedi- az asztaltervrajzon kiválasztja a számára szimpatikus asztalt.

Fontos, hogy a Tablebook nem tudja garantálni, hogy minden esetben a kiválasztott asztalt kapja meg a vendég!

Ezután lehetséges a foglalás véglegesítése, melyhez regisztráció, vagy facebook bejelentkezés szükséges. A Tablebook a foglalás véglegesítése után azonnal, e-mailben visszaigazolja a foglalást, elküldi annak adatait, a vendéglátóhely elérhetőségét. Az aktuális, és a korábbi foglalások adatai a tablebook.hu weboldalon a felhasználói fiókon belül is megtekinthetőek.

A Tablebook fenntartja a jogot, hogy a vendég részére emailt küldjön azután, hogy a foglalást követő vendéglátói tevékenység sikeresen lezajlott, így lehetőséget biztosítva a vendégnek vélemény nyilvánításra értékelés formájában.

A Felhasználó elfogadja, hogy a vendéglátóhely,- ahová asztalt foglalt - a foglalási, illetve a felhasználó publikus adatait látja, melyek az asztalfoglalási rendszer üzemeltetéséhez szükségesek. A felhasználónak foglalása során lehetősége van feliratkozni a vendéglátóhely hírlevelére, hogy az aktualitásokról, akciókról első kézből információt kaphasson. A leiratkozás lehetősége adott az email címben megadott linken keresztül, illetve a Felhasználói profilban.

Foglalás lemondása, elállás joga

A felhasználónak joga van a foglalás visszamondására, törlésére. Ezt azonban minden esetben meg kell tennie, legkésőbb 30 perccel a foglalt időpont, tehát az érkezés előtt, a Tablebook rendszerén keresztül, vagy telefonon. Amennyiben az érvényes foglalás ellenére a felhasználó nem jelenik meg a vendéglátóhelyen, úgy a Tablebook-nak, illetve a vendéglátóhelynek lehetősége van adott felhasználó felé az asztalfoglalási szolgáltatás ideiglenes, vagy végleges korlátozására. Az esetleges nem megjelenésről a felhasználó email értesítést kap. A Tablebook jogtalan felhasználás esetén jogosult adott felhasználó foglalásainak törlésére.

Felhasználó kötelessége

A Felhasználó egyetért, és garantálja azt, hogy az online asztalfoglalás szolgáltatást kizárólag asztalfoglalás céljából használja, és megtiszteli a vendéglátóhelyet azzal, hogy a lefoglalt időpontban megjelenik. A vendéglátóhely fenntartja a jogot, hogy késés esetén az asztalt másnak kiadja.

A felhasználó egy adott időpontra csak egy foglalást adhat le, tekintve, hogy egy adott időpontban csak egy vendéglátóhelyen tud jelen lenni.

Értékelések, kommentek

A rendszer lehetővé teszi a vendéglátóhellyel kapcsolatos észrevételek közzé tételét, azok értékelését. Ezen interakciók nem tartalmazhatnak illegális, fenyegető, obszcén, rasszista, rágalmazó, becsületsértő, pornográf, szándékosan hamis, továbbá harmadik félnek egyéb módon kárt okozó tartalmat. A Tablebooknak jogában áll a nem megfelelő tartalmakat eltávolítani.

Más weboldalakra mutató linkek

A tablebook.hu weboldalon előfordulhat, hogy más, harmadik fél által üzemeltetett weboldalakra mutató hivatkozást talál a felhasználó. Ezen weboldalak tartalmáért a Tablebook nem vállal felelősséget.

Regisztráció

A Felhasználó köteles a regisztráció során kért adatokat egyértelműen és a valóságnak megfelelően megadni és frissíteni. A valós adatok szükségesek ahhoz, hogy a vendéglátóhely adott esetben közvetlenül kapcsolatba léphessen a felhasználóval az asztalfoglalását illetően. Fontos, hogy a vendéglátóhely nem jogosult egyéb okokból a felhasználó adatainak felhasználására.

A Felhasználó köteles a regisztrációhoz tartozó jelszavát titokban tartani és gondosan kezelni.

A Tablebook fenntartja a jogot, hogy a Felhasználó regisztrációját elfogadja vagy indoklás nélkül visszautasítsa.

Szerződéskötés

A foglalás elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak továbbá a szerződés nem tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá.

A Tablebook és a Felhasználó között a szerződés az asztalfoglalásra vonatkozóan jön létre, míg a vendég kiszolgálására vonatkozóan a Felhasználó és az vendéglátóhely között jön létre megállapodás. A vendéglátóhely nem kötelezhető a vendég fogadására, de erről a Felhasználót értesíteni köteles.

A Felhasználási feltételek hatálya

Jelen  feltételek a Tablebook szolgáltatásának használatára vonatkoznak. A feltételeket a Felhasználók regisztrációjukkal, illetve foglalás leadásával mindenkor elfogadják.

A Felhasználási Feltételek rendelkezései hatályosak akkor is, ha a tablebook.hu szolgáltatása más weboldalon keresztül érhető el. Továbbá érvényes a Tablebook szolgáltatásának minden olyan felhasználási módjára (mobil weboldal, mobil alkalmazások, Facebook oldal, ....), amelyeken keresztül a Tablebook asztalfoglalási rendszere elérhető.

Záró rendelkezések

A Tablebook fenntartja a jogot a Felhasználási Feltételek módosítására. A módosításról mentés nem készül, mindig az oldalon feltüntetett Felhasználási Feltételek aktuális szövege érvényes. A Tablebook nem veti alá magát semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek.

A szerződő felek a Felhasználási Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Magyar Polgári Törvénykönyv irányadó rendelkezéseit veszik figyelembe.

Kapcsolat:

email cím: info@tablebook.hu